023-7370451 / 06-41701085
0
Sluiten

HANDGEMAAKT MAATWERK ZOALS U HET WILT

 

Bij TAFELARSENAAL maken wij maatwerktafels. Stuk voor stuk handgemaakt. Door onze liefde voor hout en decennia aan ervaring in stijlen en technieken maken wij de tafel geheel in de stijl zoals u het wilt. Onze houten tafels zijn niet standaard, maar net even iets anders. Hierdoor is het eindresultaat altijd uniek. 


U kunt kiezen uit verschillende houtsoorten die wij grotendeels op voorraad hebben. Wij maken ook gebruik van duurzaam geoogst regionaal, landelijk en Europees hout.

 
Wij werken uitsluitend met massief houten delen van de stam. Hierdoor bent u verzekerd van de beste kwaliteit tafels die een leven lang mee gaan.

Wij nodigen u graag uit voor een adviserend gesprek en om een kijkje te nemen in ons Atelier. Hier kunt u de ambachtelijke technieken, behandelmethoden en verschillende stijlen bewonderen. Wij maken voor u graag een tafel naar al uw specifieke wensen.

Onderstaand een greep uit onze collectie schitterende handgemaakte maatwerktafels.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk meer voorbeelden op onze Instagram pagina

 

Technieken.

Bij het maken van de tafels gebruiken wij traditionele technieken. Deze technieken passen wij o.a. toe op verbindingen met als doel de levensduur te vergroten en de kwaliteit en stabiliteit te waarborgen. Zwaluwstaarten maken wij altijd uit hetzelfde hout als de tafel. De deuvel verbindingen in het blad maken wij van eikenhout.

Zwaluwstaart en deuvel verbinding

Pen en gat verbinding

Van de klassieke houtverbindingen is de pen gat verbinding een van de meest stevige verbindingen. Deze techniek passen wij toe op onze houten onderstellen en tussen liggende stretch. Deze verbinding wordt door ons op de traditionele wijze met de hand gemaakt.

Pen en gat verbinding

Werking minimaliseren
Het hout wat wij gebruiken, laten wij terug drogen naar een vochtpercentage tussen de 10 en 12% om de werking van het hout te minimaliseren. Echter, uitgewerkt hout bestaat niet. Door het aanbrengen van stalen u-profielen van 3mm dik, zorgen wij er voor dat de werking wordt beperkt tot millimeters. 

U-profiel bladversteviging

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »