023-7370451
0
Sluiten

Duurzaam geoogst.

BOLLENSTREEKHOUT.

Wij zijn trots op onze lidmaatschap en samenwerking met Bollenstreekhout.

Het duurzaam geoogst Bollenstreekhout waarvan wij voor een groot deel onze tafels produceren wordt door leden van de coöperatie in opdracht van de gemeente geoogst.

Deze bomen zijn omgewaaid, vormen een gevaar voor de omgeving, brengen schade aan wegdek of riool of zijn ziek.

Na het oogsten wordt de stam naar de groene zagerij in Noordwijkerhout gebracht. Hier wordt de stam in delen gezaagd waarna het deels op de wind en de laatste fase kunstmatig wordt gedroogd. Als het hout eenmaal de juiste luchtvochtigheid heeft bereikt kopen wij het hout en maken wij er tafels van.

Wij weten waar de boom is geoogst (stad, straat) en weten welke soort er is geoogst. Elke stam wordt genummerd en is terug te herleiden naar zijn oorsprong. zo hebben wij bomen o.a. uit Sassenheim, Teijlingen Voorhout, Warmond, Landgoed Sancta, Lisse, Keukenhof en Victoriaberg.

Voor ieder geoogste stam worden er door de coöperatie 3 bomen terug geplant met een diameter van minimaal 10 cm. Op deze manier dragen wij bij aan een circulaire economie wat wij zeer belangrijk vinden.

Als u kiest voor een tafel gemaakt van duurzaam geoogst Bollenstreekhout, ontvangt u een certificaat met de gegevens van de boom.  

Hier onder ziet u enkele voorbeelden van tafels uit onze collectie die zijn gemaakt van Bollenstreekhout.

HET TAFELARSENAAL

 

HET TAFELARSENAAL

HET TAFELARSENAAL

Losse schaaldelen

Het is ook mogelijk het de onbehandelde schaaldelen bij ons te kopen en zelf een tafel of ander meubelstuk te maken. Klik hier voor een overzicht en de mogelijkheden.

Bekijk meer voorbeelden op onze Instagram pagina

 

Bollenstreekhout Coöperatie.

Bollenstreekhout Coöperatie U.A. is eind 2016 ontstaan vanuit een particulier initiatief. Zij hebben inmiddels 14 partners waar wij er een van zijn. Lokale ondernemers met het hart op de goede plek. Zij helpen Bollenstreekhout verder om een professioneel platform te worden. Zij nemen uit de bollen- en duinstreek de stammen in, geoogste "stadse of dorpse bomen". 

Duurzaam geoogst hout

 

zagerij tafelarsenaal

Wij willen de boom een tweede leven geven. Wij letten met onze activiteiten sterk op het milieu en trachten zo onze CO2 uitstoot bij de productie, transport en afvalverwerking te minimaliseren. Wij zetten de Stimular Milieubarometer in om deze processen te meten.

De heraanplant van bomen bevorderen heeft hun grote aandacht. Goed rentmeesterschap van
bomen binnen de bebouwde kom, een goede leefomgeving voor boom en mens, willen zij
bevorderen. En als er al gekapt dient te worden, willen zij de waarde van de stam behouden.

Op deze manier streven wij naar een natuurlijke kringloop (Circulaire Economie) van hout in de regio bewerkstelligen -- Leefbaarheid behouden – Bevorderen en delen van waarden met allen die meedoen aan het collectief

Wilt u meer weten over Bollenstreekhout? Kijk dan op

www.bollenstreekhout.nl

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »