023-7370451 / 06-41701085
0
Sluiten

Duurzaam geoogst hout uit de regio

Wij zijn trots op onze bijdrage aan duurzaamheid.
 

Het duurzaam geoogste hout waar wij een groot deel onze tafels van produceren is veelal afkomstig uit de regio, maar ook uit andere delen van het land en soms ook uit Duitsland en Frankrijk of andere Europese landen.

Na het oogsten worden de stammen naar regionale zagerijen gebracht. Hier wordt ze in delen gezaagd waarna ze deels op de wind en de laatste fase kunstmatig worden gedroogd. Als het hout eenmaal de juiste luchtvochtigheid heeft bereikt kopen wij het hout en maken wij er tafels van.

 

Wij weten waar de boom is geoogst (stad, straat) en welke soort er is geoogst. Elke stam wordt genummerd en is terug te herleiden naar zijn oorsprong. Het regionale hout komt van bomen uit o.a. uit Teylingen, Warmond, Lisse, Keukenhof, Haarlemmermeer, Haarlem en Velzen.

Als u kiest voor een tafel gemaakt van duurzaam geoogst regionaal hout, ontvangt u een certificaat met de gegevens van de boom.  

 

Hier onder ziet u enkele voorbeelden van tafels uit onze collectie die zijn gemaakt van regionaal geoogst hout.

HET TAFELARSENAAL

 

HET TAFELARSENAAL

HET TAFELARSENAAL

De bomenkringloop

Met onze tafelproductie geven wij, samen met de bedrijven waar wij mee samenwerken, een boom een tweede leven. Wij letten daarbij ook op het milieu en trachten onze CO2 uitstoot bij de productie, transport en afvalverwerking te minimaliseren. Ook het bevorderen van de heraanplant van bomen heeft de aandacht.

 

Duurzaam geoogst hout

 

zagerij tafelarsenaal

Gezamenlijk willen wij goed rentmeesterschap van bomen binnen de bebouwde kom en een goede leefomgeving voor boom en mens bevorderen. En als er al gekapt dient te worden, willen wij de waarde van de stam behouden.

Op deze manier streven wij met onze partners naar een natuurlijke kringloop (Circulaire Economie) van hout in de regio en het behoud van de leefbaarheid.

Losse schaaldelen

Het is ook mogelijk het de onbehandelde schaaldelen bij ons te kopen en zelf een tafel of ander meubelstuk te maken. Klik hier voor een overzicht en de mogelijkheden.

Bekijk meer voorbeelden op onze Instagram pagina

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »