023-7370451 / 06-41701085
0
Sluiten

Over ons

TAFELARSENAAL.

TAFELARSENAAL is een initiatief van Willem Overzee B.V. Willem is meubelmaker in hart en nieren en komt uit Heemstede. Het vak heeft hij geleerd van zijn oom, in het familiebedrijf. Daar heeft hij jaren gewerkt en veel ervaring opgedaan met onder andere restauratiewerk. Maar een eigen bedrijf - je hebt ondernemersbloed of niet - was altijd zijn droom. Toen in 1990 de kans voorbij kwam voor zichzelf te beginnen, dacht hij: dat ga ik doen. Het was de tijd van volop aandacht voor ‘grenen’ en er mag best gezegd worden dat Willem in Nederland de ‘vader’ van de grenen meubels is geworden.

 

Maar ja, zo gaat dat met een hype, trends veranderen. Dus ook in houtsoorten: grenen was uit, eiken raakte in. Zo ontwikkelde het zich allemaal verder. Op het ogenblik draait het om robuust, eerlijk en vooral om duurzaam. En daarop zetten wij volop in. Natuurlijk kan Willem alle soorten meubels maken, maar zijn voorkeur gaat uit naar tafels. Die zijn voor hem de meest creatieve uitdaging. Hij maakt ze vooral voor particulieren. Maar ook voor bedrijven, voor zowel de directiekamer als de kantine.

 

Willem Overzee B.V. koos voor het oprichten van TAFELARSENAAL, waar hij voor zijn klanten met ouderwets vakwerk klaar staat om de tafel te maken die ze voor ogen staat. Elk model en in elke maat, vanaf 50 centimeter tot 5 meter. “Als ergens de klant koning is, dan is het bij TAFELARSENAAL.”

 

Als materiaal voor het tafelblad gebruiken wij alleen hout. Voor het onderstel kan de klant kiezen tussen hout en ijzer. Wij werken met twee soorten tafels: robuust en boomstam. Het verschil? In een boomstamtafel herken je het patroon van de boom. Het hout is heel divers, het komt van de eik, iep, plataan, beuk, es, populieren of zelfs van de watercypres.

 

Wij werken samen met diverse organisaties in de regio die zich bezighouden met het duurzaam oogsten van hout. Er is in de regio veel hout beschikbaar, via bomenkap door gemeenten, maar ook via hoveniers en aannemers. Duurzaamheid en het belang van een kringloopeconomie: iedereen heeft het erover. Wat is er dan mooier om regionaal en landelijk geoogste stammen lokaal te verwerken en als nieuw product weer te verkopen aan de lokale klant?

 

In onze showroom kunt u alle tafels in het echt zien. Wij hebben gemiddeld 120 maatwerktafels op voorraad. U bent van harte welkom om een kijkje in ons Atelier te nemen. Hier kunt u onze ambachtelijke technieken bewonderen, behandelmethode en verschillende stijlen bekijken. Mocht u een andere lengte maat of onderstel willen hebben, geen probleem. Wij maken graag een maatwerk tafel naar al uw specifieke wensen en maten.

 

Inspiration Point
TAFELARSENAAL
Bennebroekerdijk 205C
2142 LD Cruquius
023-7370451
06-41701085

Openingstijden

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »